Saturday, 22 October 2011

Emergency light time hujan ??

Biase tengok bile time hujan lebat, ade pemandu yang pasang emergency light especially kt highway..Atuk teringin nak tnye pemandu2 nie, dari mana korang blaja bile time hujan lebat kene pasang emergency light???



X pernah ade dalam silibus kelas memandu kt Malaysia nie yang menyatakan; bile memandu dalam keadaan hujan lebat, lampu kecemasan perlu dinyalakan !! Sape bole cari dalam buku latihan memandu, kalo jumpe bak cnie tunjuk kt atuk !!

Emergency light adalah untuk petanda berhenti kt tepi jalan, bukannye untuk memandu dalam hujan der ! Atuk tgh cari video rancangan TV3 Ronda-ronda bersama Proton cerita pasal hal nie, kalo dapat nanti atuk masukkan.

So kepada pemandu2 yang selama nie pasang emergency light time hujan, atuk tolong jawapkan untuk korang k.."ktrg blaja daripada orang ramai, sbb tgk org lain pasang so ikut la"...aah ye, pandai !! Orang langgar tiang,  ha pegi ikut ! Sebagai panduan, korang bole baca nie: TIPS MEMANDU KETIKA HUJAN

Additional : pernah jumpe kete polis, jpj ke ape pasang emergency light time ujan??

3 comments:

  1. bila sumer org buat mcm tu, ia akan jadi satu trend. yg x btol pun jd btol. btol x?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...