Monday, 5 December 2011

Cara Bijak Membeli Roti #2

(Gambar Hiasan)

Kalo dulu atuk pernah post entry Cara Bijak Membeli Roti, entry ari nie adalah sambungan daripada entry tersebut. Pada sesiapa yang x baca entry no. 1 sebelum nie, sila klik cnie. Ari nie atuk nak tambah cket dari tips yang lepas, cara bijak nak dapatkan roti yang paling lama tempoh expired die :-

Elakkan membeli roti pada hari AHAD. Sebab?? hari Ahad lori kilang roti sume x jalan (cuti), so xde proses return pada hari tersebut. Roti baru akan dihantar pada hari Isnin or Selasa. Kalo last return pada hari Jumaat, maksudnye next return pada hari Isnin dan kalo last return pada hari Sabtu, next return pada hari Selasa. (Return biasanya setiap 2 hari).

Sekian, terima kasih. -V-

9 comments:

  1. wah mmg mcm tue eh? baru emy tau.

    nak adiah best2 tak.utk lelaki pon bnyk hadiah jugak tau! :)
    Jom join giveaway Nisa

    ReplyDelete
  2. bagus tips ini...
    datang dari Hanif Bloglist

    Hanif blog bloglist

    ReplyDelete
  3. jom beli roti ...

    http://diana-akmarul.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. atuk...kat Kedah hari Ahad kerja...kilang roti cuti jugak ka?

    ReplyDelete
  5. haha kalo cmtu okey la, mksdnye jgn beli roti ari sabtu haha

    ReplyDelete
  6. terimakasih tok atas info berguna...bijak2..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...